Beste bezoeker,

Wie mij al een tijdje kent ziet het gelijk: deze website is helemaal nieuw! Ik ben druk bezig geweest met een vernieuwingsslag, omdat ik vond dat de oude site niet meer goed liet zien wat ik eigenlijk doe.

Voor wie mij nog niet (goed) kent, een korte geschiedenis:

In 2006 startte ik met GE SHARP, eerst met de toevoeging ‘artists events’, later veranderd in ‘creative agents’. Daarin bood ik met collega’s brede dienstverlening aan voor de podiumkunsten, waarbij ik me voornamelijk als zakelijk leider inzette voor ensembles en festivals. In 2019 besloten mijn vennoot Hannes en ik dat we ieder een eigen pad zouden gaan volgen. Hij startte door met De Vries Artists (DVA). Een fraai agentuur met een gewogen portfolio van interessante artiesten (aanbevolen!). Ik zette mijn werk voort als adviseur en fondswerver in de culturele sector (zie voor een selectie onder Opdrachten). In toenemende mate voelde ik het belang om culturele activiteiten te verbinden aan urgente sociaal-maatschappelijke opgaven en ben ik ook actief geworden in andere domeinen. Bijvoorbeeld met social designer Dennis Nolte tijdens een waardevolle (on going!) stedentrip in samenwerking met SDG Nederland.

Mijn ervaring gebruik ik om te helpen met de ontwikkeling van inspirerende en heldere plannen, die bijdragen aan de kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord en gedragen kunnen worden door een organisatie of systeem. Door ideeën of kwesties in context te plaatsen en verbindingen te leggen openen nieuwe perspectieven. Omdat ik jarenlang heb geproduceerd, kan ik strategie verbinden aan implementatie en organisaties helpen echt een start te maken. Als vader van vier span ik me graag in voor een betere toekomst en zie deze ondanks vele uitdagingen altijd met optimisme tegemoet.

Bel of mail me als je mijn hulp kunt gebruiken, ik ben benieuwd naar je idee!

Guido van den Ende

P.S. Janus van den Eijnden maakte deze fraaie foto van het kunstwerk ‘Innersense’ (Vinny Jones) tijdens Amsterdam Light Festival #6 – en ik mocht erbij.